Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) представи заключението си, че съществува възможна връзка

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) представи заключението си, че съществува възможна връзка
Коментари Харесай

ЕМА представи заключението си за ваксината на AstraZeneca

Европейската организация по лекарствата (ЕАЛ) показа заключението си, че съществува възможна връзка сред образуването на съсиреци и ваксина та против COVID-19 на AstraZeneca.

Подобни случаи са доста редки, се отбелязва в мнението. Уточнява се, че тромбози може да се следят до две седмици след слагането на ваксина та и това следва да бъде взето под внимание от лекарите и от хората, които желаят да се ваксинират. ЕАЛ не може да дефинира към този момент кои са аргументите, които водят до тромбозите.

Агенцията приканва хората, които имат подозрения за нежелани последствия от ваксина та, неотложно да се извърнат към доктор. Потвърждава се, че ваксина та може да провокира артериална тромбоза и инсулт. Оценката се основава на разглеждането на 62 случая, от които 18 са приключили със гибел.

ЕАЛ по-рано съобщи, че ваксина та е безвредна. Днес организацията повтаря мнението, че изгодите от препарата са повече от вредите.

В днешното мнение се добавя, че при тромбози би трябвало да се работи бързо. Според ЕАЛ е допустимо повода за образуването на съсиреци да се дължи на имунна реакция към ваксина та
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР